Essille hopeaa U17 ikäluokassa Baltic Sea Championshipseissä

3.12.2023

Eemeli taisteli hyvin kokeneempia vastaan +90 kiloisissa ja pronssia kaulaan.

Iisalmen Judoseuran Essi Lappeteläinen otteli sunnuntaina hopealle Orimattilassa Baltic Sea Championships turnauksessa. Lappeteläinen hävisi niukasti U17 -52 kiloisten finaaliottelussa Ruotsin Sofia Cordovalle. Tasainen ja vauhdikas ottelu meni jatkoajalle, jossa lähes kolmen minuutin lisäajan jälkeen ruotsalainen onnistui saamaan voittoon tarvittavan pisteen.

Lauantaina Essi oli voittanut Cordovan U20 sarjan pronssiottelussa, joten ruotsalainen oli keittänyt yön aikana käärmekeiton Essin varalle. Tällä kertaa Essille ei avautunut paikkoja vahvoihin mattohyökkäyksiin.

Ensimmäisellä kierroksella Essi nappasi voiton Tanskan Mie Norskovista sidontaipponila jo ottelun ensi minuutilla.

Toinen kamppailu oli semifinaaliottelu, jossa vastaan asettui Tampereen Ella Luoto. Tämäkin ottelu oli Essin vahvaa hallintaa ja voitto napsahti ipponin tuottaneella sumi-gaeshi heitolla.

IJS:n Eemeli Sällström sai pronssia U17+90 sarjassa. Eemelillä oli sarjassa kaksi vastustajaa. Kokeneemmat Latvian Artemis Blazevics ja Viron Marek Masaek veivät kuitenkin vielä voitot Eemelistä.