Essi voittoon Danish Openissa

13.2.2024

Mitalistit U18-52
Mitalistit U18-52
Essi ja Olivia
Essi ja Olivia

Tanskan Vejlessä oteltiin viikonloppuna Danish Open, johon osallistui yhteensä lähes 800 judokaa noin 25 eri maasta. Essi Lappeteläinen osallistui reissulle osana Suomen maajoukkuetta hieman omalla matkasuunnitelmallaan, koska muiden jäätyä kilpailujen jälkeen leirille, Essi palasi Suomeen valmistautumaan tulevan viikonlopun EJU Cupiin Fuengirolassa.

Essille siirtyi kilpailussa suoraan toiselle kierrokselle, kun ensimmäiselle kierrokselle arvonnassa ei vastustajaa tullut. Tilanne on hieman kaksijakoinen, koska päivän ensimmäinen ottelu on aina vaikein ja toiseen otteluun vastaan tuleva on päässyt urakkansa jo aloittamaan.

Toisella kierroksella vastaan tuli jo erittäinkin tuttu ruotsalainen Ebba Peterson. Essillä ei ollut aloittamisen kanssa mitään ongelmia ja ottelu ehtikin vanhentua vain kahden aloituksen verran, kun Essi ensin heitti Ebban sumigaeshilla waza-arin arvoisesti ja jatkoi tilanteen loppuun matossa sidonnalla. 

Kolmannen kierroksen ottelussa vastaan asettui saksalainen Lilian Bücker. Essi aloitti tämänkin ottelun vahvasti ja heitti heti alkuun saman yhdistelmän kuin edellisessä ottelussa eli sumigaeshi ja perään sidonta. Saksalainen kuitenkin luikerteli itsensä sidonnasta pois ja ottelu jatkui Essin pistejohdossa. Ottelu oli koko ajan Essin vahvassa hallinnassa ja hieman puolivälin jälkeen Essi oli hyvin lähellä kuristusvoittoa, mutta jälleen kerran saksalainen pääsi pyörähtämään vapaaksi.Otteluajan päättyessä Essi julistettiin voittajaksi alun heittopisteellä. 

Finaalissa vastaan asteli Tanskan Iben Olsen. Essi hallitsi myös finaalia alusta alkaen eikä käytännössä antanut vastustajalleen minkään näköistä mahdollisuutta pistesuorituksiin. Kolmen minuutin ottelun jälkeen Essi heitti vastustajaa jälleen sumigaeshilla, joka jäi heittona aavistuksen liian löysäksi, mutta tottuneesti käytti avautuneen tilanteen hyväksi ja pyöräytti tilanteesta käsilukon, johon tanskalaisen oli luovutettava käytännössä välittömästi. 

Vahvan esityksen päätteeksi siis kultamitali sarjassa U18-52. Sarjan hyvää suomalaismenestystä täydensivät pronssimitaleilla Olivia Kärnä Porvoosta ja Ella Luoto Tampereelta. 

Essin matka jatkuu siis seuraavaksi viikonlopuksi Fuengirolaan EJU Cupiin ja sieltä edelleen Kroatiaan leirille, jonka jälkeen onkin sitten SM-kisaviikonloppu.

Kuvia ja videoita kisareissusta voi käydä katsomassa seuran Instasta