Kisakausi käyntiin Tampereella

23.1.2024


Tampereella aloitettiin kevään kisarupeama ja tällä kertaa Iisalmen judoseurasta paikalla oli vain Essi Lappeteläinen, tosin mukaan saatiin myös pari muualle siirtynyttä eli nykyisin Fudoshin Raumaa edustava Eveliina Sammallahti ja Kuopion Sakuraa edustava Anton Georgiev.

Essi toipuu tällä hetkellä lievästä polvivammasta ja kisaan osallistuttiin pienellä varauksella. Ottelut lähtivät käyntiin hyvin, kun Essi heitti Meidokanin Anja Snabbin näppärällä ouchi-kouchi -yhdistelmällä. Toisessa ottelussa Tampereen Ella Luoto pääsi yllättämään Essin ja käänsi hieman epätasapainoisen heittoyrityksen vastaheitoksi.

Kolmannessa ottelussa polvi alkoi vaivata jo ihan selvästi. Pystyjudosta ei enää meinannut tulla mitään, joten ratkaisut haettiin matossa. Essi voitti komannessa ottelussaan Nummelan Judon Ella Karjalaisen ja semifinaalissa Kiteen Kipponin Daria Kildevan kuristuksilla.

Finaaliottelussa mattoon pääseminen osoittautui vaikeaksi ja Essi ehti saada ottelussa jo kaksi passiivisuusvaroitusta. Tämän jälkeen kova kuntopohja alkoi kuitenkin kääntämään ottelua Essin eduksi, mutta pistepaikkoja ei vaan löytynyt. Lopulta Porvoo Shirokawan Olivia Kärnä sai pyöräytettyä pisteen aikaiseksi. Tuloksena Essille siis hopeamitali. Tärkeämpää kuitenkin, että polvi pysyi ehjänä.

Eveliina Sammallahti osallistui kisaan pitkän tauon jälkeen ja ylipäätään ensimmäistä kertaa Samurai cupiin. Ensimmäisessä ottelussa Eveliina tarjoili oikein kunnon yllätyksen, kun hän paiskasi komealla uranagella Vantaan Jukaran Moona Huhtakankaan tatamiin. Toisessa ottelussa tuli sitten tappio ihan puhtaasti rutiinin puutteesta niin ikään Vantaan Jukaran Sinna Perttinälle. Tuloksena Eveliinallekin hopeamitali.

Anton otteli sekä U21 että aikuisten sarjassa. U21-sarjassa otteluvoittoja ei tullut, aikuisten sarjassa yksi otteluvoitto, mutta se ei vielä riittänyt mitalisijoille.

Judoilut jatkuvat vielä harjoittelukaudella, jonka jälkeen alkaa Essin todellinen kisaurakka helmikuun alussa ensin Tanskassa Danish Openissa ja sen jälkeen Fuengirolan EJU cupissa.