Essi Lappeteläinen otteli PM-hopeaa!

16.5.2023

PM-hopeamitalisti Essi Lappeteläinen oikealla ja lopulta pronssille yltänyt maan-nainen Porvoon Olivia Kärnä.

Iisalmen Judoseuran Essi Lappeteläinen otteli hopealle Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Norjan Drammenissa. 16 vuotias Lappeteläinen eteni aina finaaliin saakka U18 -52 kiloisten sarjassa.

Ensimmäisellä kierroksella Essi kukisti Suomen Olivia Kärnän komealla heittoipponilla. Toisessa ottelussa kukistui samoin numeroin Ruotsin Ida Lumvik. Ottelussa Essin vahva mattotyöskentely pakotti ruotsalaisen antautumaan kuristukseen.

Semifinaalissa vastaan asettui Ruotsin Ebba Peterson. Tämä ottelu oli jo tiukempi, mutta ruotsalaisen oli antauduttava Essin waza-arin arvoiseen suoritukseen.

Finaali Ruotsin Sofia Cordovaa vastaan päättyi lopulta tasaisen alun jälkeen Cordovan ipponsuoritukseen.

PM-mitali on Essille jo toinen U18 ikäluokassa. Viime vuonna Reykjavikissä tuliaisena oli samoin hopeaa. Lappeteläisellä on mahdollisuus vielä kirkastaa mitalia, sillä Essi ottelee vielä ensi vuonnakin U18 ikäisten sarjoissa.